Drink je graag gin? Ga om deze 4 redenen voor de alcoholvrije variant

alcoholvrije gin

Gin wordt gezien als een van de meest populaire en ook meest toegankelijke alcoholische dranken, zeker als het in de vorm van een cocktail gedronken wordt. Wat echter niet iedereen weet is dat er tegenwoordig ook alcoholvrije gin te verkrijgen is. Deze alcoholvrije variant is qua smaak vergelijkbaar met de alcoholhoudende evenknie, maar bevat dus geen alcohol. Lees hieronder om welke vier redenen het raadzaam is daaraan de voorkeur te geven.

Minder calorieën

Ten eerste bevat alcohol ontzettend veel calorieën. Het drinken van (veel) alcohol past dan ook niet bepaald goed in een gezond eetpatroon en het voorkomen van overgewicht. Een glaasje alcoholvrije gin is wat dat betreft een beter, en calorie-armer, alternatief.

Geen kater

Door alcohol te drinken is de kans groot dat je de dag erna wakker wordt met een kater. Afhankelijk van de omstandigheden en je eigen lichaam kan deze kater lang duren. Deze misère bespaar je jezelf als je alcoholvrije dranken drinkt in plaats van dranken met alcohol.

alcoholvrije gin

Geen gezondheidsschade

Het drinken van alcohol is om meerdere redenen ongezond. Zo staat vast dat alcohol schade toebrengt aan de lever. Bovendien vergroot het (veelvuldig) drinken van alcoholische versnaperingen de kans op het ontwikkelen van tal van ernstige ziektes.

Zelf naar huis rijden

Tenslotte belemmert het drinken van alcoholvrij gin je in geen enkel opzicht in je doen en laten. In tegenstelling tot na het drinken van alcohol kun je namelijk nog gewoon alles doen. Zo is het bijvoorbeeld geen probleem om een auto of een ander voertuig te besturen als je geen alcohol drinkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *