Bekendheid vergroten als brouwerij? Ga voor slimme promotie

brouwerij verpakkingen

In Nederland en de ons omringende landen zijn er talloze bierbrouwerijen. Als je een eigen brouwerij hebt, dan is het dus niet makkelijk om op te vallen tussen deze vele andere biersoorten. Een manier waarop je dit opvallen toch kunt proberen is via je eigen brouwerij verpakkingen. Deze verpakkingen zijn deels sowieso nodig, bijvoorbeeld om een aantal flesjes of blikjes op een praktische manier bij elkaar te houden. Evenwel is het belangrijk om juist deze verpakking van de meest smaakvolle vormgeving te voorzien. Weifelende klanten kunnen namelijk beïnvloed worden door de uitstraling van zo’n verpakking. Naast deze noodzakelijke verpakking zijn er nog vele producten die je als brouwerij kunt inzetten als promotiemogelijkheden. Lees hieronder de opsomming om te weten welke dat zijn.

Reclame

Welke leuke producten zorgen voor extra naamsbekendheid?

Als bierbrouwerij kun je verschillende producten van je eigen opdruk voorzien om aan je naamsbekendheid te werken. In de bierwereld zijn vooral de volgende producten populair:

• Bierviltjes. Deze zijn beschikbaar in nagenoeg alle cafés, restaurants, bars en discotheken. Naast een praktisch product zijn dit uiterst handige promotieproducten, ook omdat veel mensen deze thuis wensen te gebruiken, soms zelfs als verzamelaar.
• Tafelzetters: ook dit zijn producten die in veel bars goede sier maken. Hier kun je meer info op kwijt dan op bierviltjes.
• Fustkragen: dit zijn ronde kartonnen ‘kragen’ die om de opening van een bierfust plaatst. Handig om aan de buitenkant van het fust gelijk te herkennen om welk bier het gaat.
• Topclusters. Hierbij gaat het om kartonnen verpakkingen die een bepaald aantal flesjes bier bij elkaar houden. Een topcluster combineert dit echter met een comfortabele draagfunctie. De drager kan een topcluster met bierflesjes daardoor zonder moeite met één hand meenemen.

Duurzaam