Chocolade Amandel Cupcakes

Ik was van plan om een serie ‘Baksels van Eigen Bodem’ te doen, en dat ben ik nog steeds, maar ik ben verhuisd en ik heb ook een nieuw keuken. Je begrijpt, ik wilde heel graag de oven uitproberen. Dus dat heb ik gedaan en het was een succes, zowel de oven als het recept. Het zijn cupcakes geworden, en ik weet dat de cupcakes nu toch echt wel een beetje passé zijn, maar ik had alles in huis en cupcakes zijn een goed baksel om te testen of je oven de warmte goed verdeeld. Ondanks dat cupcakes misschien niet helemaal hip meer zijn en we nu allemaal aan de macaron moeten, zijn deze cupcakes wel erg lekker en dus toch de moeite waard om te bakken. Nieuwsgierig? Klik dan verder! photo IMG_0890_zps57fecc79.jpgIngrediënten:
De cakejes
150g bloem
50g amandelmeel
90g cacao poeder
1tl bak soda
1/4 tl zout
120ml zonnebloemolie
200g suiker
240ml yoghurt (ik heb Griekse gebruikt)
2tl amandel extract

Topping
100g roomboter, op kamertemperatuur
100g Crisco (als je dat niet hebt, kan je ook 200g roomboter gebruiken (totaal!))
200g poedersuiker
1tl amandel extract photo IMG_0882_zpsdd7d1d73.jpgBereidingswijze:
De cakejes
1. Verwarm de oven voor op 180°C en doe cupcakepapiertjes in een muffin bakvorm.
2. Meng de olie en de suiker samen in een grote kom. Doe de droge ingrediënten in een middelgrote kom en meng ze door elkaar. Voeg ze dan bij de olie en de suiker en mix met een handmixer tot je een geheel hebt. photo IMG_0781_zpsa27e4da1.jpg3. Meng de yoghurt en het amandel extract bij het beslag tot je een dik beslag krijgt. photo IMG_0788_zps44b4afd1.jpg4. Verdeel het beslag over de bakvormpjes. Bak ze af in de oven voor ongeveer 30 minuten. photo IMG_0791_zps3e152d29.jpg photo IMG_0795_zps188bca18.jpg5. Ze zijn gaar als een sate prikker er schoon uit komt. Laat ze volledig afkoelen. photo IMG_0797_zps0e61ec55.jpgDe topping
1. Vermeng de boter met de Crisco en klop het tot een luchtig geheel met een handmixer.
2. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en klop tot je een luchtig geheel krijgt. Voeg als laatste het amandel extract toe en meng tot het goed vermengt is met de topping.
3. Knip de punt van een spuitzak en doe er een mooie tip in. Schep de topping in een spuitzak, spuit mooie toefjes op de cakejes. Je kan ook gewoon een plastic zakje gebruiken en een van de punten er af knippen. photo IMG_0807_zps5a61517a.jpg
 photo IMG_0869_zpsd6bba570.jpgDe combinatie van de chocolade en de amandel smaken doen het verrassend goed. Het is weer eens wat anders dan het eeuwige simpele chocolade cakeje met vanille. Het cakeje zelf is niet te zoet en smaakt heerlijk naar chocolade, door de yoghurt is hij lekker zacht en het cakeje zelf is niet zo heel erg vet (totdat je de topping er op doet, natuurlijk). Succes en eet smakelijk!

Ps: Je kan nog 5 dagen op de beste Foodblogger. Klik hier om op mij te stemmen!

One thought on “Chocolade Amandel Cupcakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>